LA MUDA, a càrrec de Marina Guiu (+ col.loqui postfunció)
Divendres 24 de novembre 19 h
Espai: Sala conferències (4rta planta)
Març de 2021. Islàndia. El volcà Fagradalsfjall entra en erupció.
Portava avisant diversos dies, va fer tremolar l'illa tantes vegades que el terra es va tornar inestable i al final va explotar.
Uns dies després M també va explotar.
Va pensar que denunciar a l'home que abusava d'ella quan era una nena havia de deixar de ser una cosa només seva. I va entrar en erupció. I va començar a pintar tota aquella lava i a vomitar sense mirar a qui tacava.
Què passa quan pensem que no som una víctima vàlida?
LA MUDA és un crit sobre el fàstic, la por, el vòmit i el dret a estar enfadada, una peça d'autoficció que aborda l'abús sexual infantil, la no legitimació d'una mateixa com a supervivent de violència sexual i la impossibilitat de ser una dona feliç en un sistema patriarcal.
Compost per una cara A (part escènica) i una cara B (part pictòrica, expositiva i editorial). L'arrel del projecte és el mateix per ambdues formes, tot i que poden viure individualment. Aquest projecte no té un enfocament merament artístic. Entenem les arts i la cultura com a eina política i social, per a promoure el canvi i una mirada crítica davant d'aquest tipus de violències amb uns objectius clars: conscienciar i trencar el tabú que rodeja a aquesta problemàtica universal i crear un espai segur per a persones adultes i joves, protegint així a la infància.
LA MUDA comença gestant-se com a àlbum il·lustrat (encara sense publicar), un recopilatori de records, escenes, frases, imatges, paraules, acompanyades de gravats, pintures i il·lustracions. Aquest procés comença el 2019 tancant-me al taller de gravat La Madriguera, a Barcelona. El 2022 el treball pictòric s'enllaça amb una nova branca escènica a la Nau Ivanow: el text a sobre de l'escenari. Mitjançant la paraula i arran de fer públic el meu cas a xarxes socials, apareix una altra ajuda fonamental en el que suposa alçar la veu: els testimonis. Mostrar aquesta crua realitat davant d'Instagram i Twitter, sense cap mena de filtre i no esperant res més enllà de ser llegida i escoltada, va generar que un gran nombre de persones volguessin compartir les seves experiències amb mi, persones que havien passat o estaven passant per la mateixa situació d'abús o de denúncia. Evidentment, no estava sola. El projecte va començar a tenir un sentit molt més ampli: la voluntat que fos més que un llibre, unes imatges o unes publicacions a xarxes, si no que fos un espai per escoltar però també per parlar, que generés la confiança i la seguretat d'una mà estesa: "Aquí estic, t'escolto".
Activitat en el marc del 25N Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones.
Preu: Gratuït
Preu Targeta persones en situació d'atur - Descompte 50%: Gratuït
Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 50%: Gratuït
Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 75%: Gratuït
Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 30%: Gratuït
Abans d'inscriure't
Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.
Suplement per al material
Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.
Tarifes reduïdes
NOVETAT! A partir del mes de juny de 2024, ja es podran fer les inscripcions en línia, a banda de poder-se inscriure presencialment al centre. Tant si decideixes inscriure't en línia com presencialment, caldrà que presentis la documentació requerida al centre, abans de l'inici del taller.
Una mateixa persona només pot rebre una bonificació per trimestre i centre.
Xarxa de Centres Cívics
Gestió tècnica:
PROGESS S.L (B59960526) | Av. Diagonal 392, 1r 1a
progess@progess.com
Centre Cívic
CCCAN FELIPA
Pl. Josep Maria Huertas Claveria
08005 Barcelona
932563840
informacio@cccanfelipa.cat